Coprnica pod gradom

Sebastjan Pregelj

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Martin je oproda znamenitega Janeza Vajkarda Valvasorja. V prvem delu nove knjižne zbirke spoznamo življenje na gradu Bogenšperk, kjer so zbrani številni učenjaki in obrtniki. Njihovo delo zmoti novica o pobegli čarovnici, kmalu zatem izgine kuharičina hči Katarina. Možje organizirajo iskanje in skupaj se odpravijo z gradu, le Martin odide po svoje.
Po izjemno uspešni seriji Zgodbe s konca kamene dobe, ki se dogaja v času koliščarjev, je Sebastijan Pregelj začrtal novo serijo. Postavlja jo v čas Valvasorja in ima podlago v zgodovini (slovenskih krajev), ki pa je domišljijsko pregnetena v napete prigode. Bralec sledi prvoosebni pripovedi Valvasorjevega mladega oprode Martina, ki učenega moža spremlja na raziskovanjih, kjer vidi in sliši marsikaj nenavadnega, nedoumljivega in tudi strašljivega. V prvi knjigi se posveti čarovnicam in lovu nanje ter izpiše napeto pustolovščino, ki jo sklene s poučnim dodatkom.

Miš, 2023
Trda vezava, 112 strani
Mere: 16,5 x 22,5 cm
ISBN: 9789612725891

v košarico
Namesto: 26,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.