Pet za kvartet

Milan Dekleva

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Pust novembrski dan, razpet med Salzburgom in Ljubljano, se spremeni v mišnico. Pet oseb, ki utelešajo godalni kvartet (med njimi dve ženski in trije moški) + glasbenega producenta, se sooči s številnimi nevšečnostmi. Med njimi ne manjka parazitov, govorečih psov, deratizatorjev, režiserjev breztežnostnih hepeningov …

Ne manjka niti kitajskih turistov, ovaduhov in njihovih nadzornikov, mestnih in dramskih posebnežev, počasi mislečih uslužbencev, skrivačev, predsednikov, nepomembnežev s pomembnimi priimki in pomembnežev z nepomembnimi priimki. Vsi po vrsti se pojavljajo v nepričakovanih trenutkih in na neprimernih mestih, tako da se čakanje na obetaven koncert v Slovenski filharmoniji postopoma spreminja v kakofonično in kaotično skladbo. Osnovni fizikalni zakoni še veljajo, vse drugo pa postaja vprašljivo: gre za splet razgretih čustev in glav, utvar ali sanjarij? Ali morda poskus obvladovanja sveta, kjer je nered ustvarjalnejši od pametnih nadzornikov? Roman po svoje odgovarja na (vsaj) dve težki vprašanji: Koliko ljubezenskih trikotnikov je mogoče začrtati med petimi člani kvarteta, če sta med njimi dve ženski in trije moški? Kako pravično voditi proces v svetu, »kjer so še sodniki in rablji iluzija«?

Milan Dekleva (1946) je nagrajevan avtor romanov, zbirk kratke proze, knjig esejev in številnih pesniških zbirk. Veliko je pisal za gledališče, televizijo in glasbene odre. Je avtor vrste pesniških, pripovednih in gledaliških del za otroke ter prevajalec.

Založba Cankarjeva založba, 2021
Trda vezava, 192 strani
Mere: 15,0 x 21,0 cm
ISBN: 9789612824778

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.