Detektiv Dante

Mirt Komel

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Detektiv Dante je predzgodba k Medsočju, avtorjevemu detektivskem romanu, ki je požel dobre kritike in navdušil zahtevnejše bralce žanra, leta 2018 pa je bil tudi nominiran za kresnika. Detektiv Dante, ki se odvija v Novi Gorici in okolici, prikaže Erika Tlomma pred njegovim zlomom in dogodki, ki so se odvili v Medsočju, vendar ne več skozi njegove oči, pač pa iz perspektive prvoosebne pripovedi njegovega sodelavca Harisa Izmaila.
Če se je Medsočje zgledovalo po postmodernih detektivkah, še zlasti pa tv-seriji Twin Peaks, dobimo z Detektivom Dantejem, v katerem se izvršijo trije umori zaporedoma, vpogled v razvoj detektivskega žanra v malem, od klasične angleške prek ameriške »trdokuhane« detektivke vse do psihološko-detektivske drame, kakršno utelešajo avtorju ljube avtorice, kot so Patricia Highsmith, Donna Tartt, Gillian Flynch in Tana French.


Založba GogaL, 2021
Trda vezava, 334 strani
Mere: 14,0 x 21,0 cm
ISBN: 978-961-277-291-8

v košarico
Namesto: 27,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.