Deklica z gumbom

Roman Kukovič

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Delo temelji na resničnih dogodkih, ki jih je avtor opisal tako, da se ni opredeljeval med dobrim in zlom, ampak jih je nanizal brez nalaganja krivde enim ali drugim. V romanu tudi ne najdemo obtoževanj ali ideološke obremenjenosti. Preprosto gre za delo, katerega opisi govorijo sami zase. Vse ostale zaključke avtor prepušča bralcem in bralkam.

V romanu se posveča medsebojnim odnosom, v katerih so se po letu 1941 znašli vsi – obe okupatorski vojski (Nemci in Italijani), domobranske enote, RKC, partizani, takratna partija, medtem ko sam »narod« predstavlja deklica Hermina, ki edina nastopa skozi celoten roman in je svojevrstna rdeča nit dogajanj. Posebnost romana je tudi v tem, da avtor vsako poglavje zaključuje z mislimi oziroma s citati, ki v večini potrjujejo avtorjevo podmeno, da kljub vsemu nobena vojna ni dobra. Vojne niso samo obrušene statistike, pač pa usode tisočev posameznikov.

Roman je zato freska tako grozot, ki jih je človek sposoben, kot tudi človečnosti, ki je te grozotnosti sposobna izničiti. Nemoč malega človeka je v vojnah namreč na še večjih preizkušnjah in mukah, ki jih na žalost mnogi plačajo z najvišjo ceno – z življenjem. Zato je prav, da poznamo tudi njihove usode. Tudi usodo Deklice z gumbom.

Založba Primus, 2022
Mehka vezava, 309 strani
Mere: 14,0 x 22,0 cm
ISBN: 9789617129953
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.