Ena zemlja: Okoljska misel, antropocen in ekološka paradigma

Boštjan Kovačič

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:

Ekološke katastrofe današnjega časa so rezultat civilizacijske krize zavesti, saj globalna družba ne želi delovati skladno z resnico, da živimo v edinem možnem svetu, ki bi ga ravno zato morali varovati in ohranjati za prihodnje rodove.

Knjiga poskuša delovati kot referenčni tekst za področje ekološke misli, ki je izjemno razprostranjeno in široko. V njej avtor predstavi razne ekološke smeri in njihovo razmišljanje o dani problematiki.

Izpostavi vrsto ekoloških mislecev in raziskovalk, njihove poglede in razmišljanja. Izpostavi vzroke za nastanek okoljskih težav in pojasnim procese razvoja okoljske misli zahoda ter njene ključne koncepte kot tudi avtorje in avtorice.

V tej ugotovitvi se zastavlja vprašanje brez jasnega odgovora. Bo človeštvu uspela nujna preobrazba ter kopernikansko ekološki preobrat in prehod v civilizacijo, usklajeno z ekološko paradigmo?

Samozaložba, 2023
Mehka vezava, 298 strani
Mere: 22,0 x 15,0 cm
ISBN: 9789610714927
 

v košarico
Namesto: 29,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.