Magdalena

Jan Dobraczynski

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Slavni poljski pisatelj Jan Dobraczyński (1910–1994), ki ga slovenski bralci že poznajo po romanu o sv. Jožefu z naslovom Očetova senca, v tem delu predstavlja ganljivo in razburljivo zgodbo Marije Magdalene, spokorjene mladenke, ki je s svojimi solzami umivala Jezusove noge in ki je bila zaradi svoje ljubezni deležna milosti, da je postala prva priča Gospodovega vstajenja.

Pisatelj ustvarjalno povezuje različne interpretacije iz krščanske tradicije, saj je Magdalenina zgodba spričo redkih opisov v evangelijih precej negotova in skrivnostna. A kakršnakoli je že bila njena življenjska pot, predstavlja pot vsakega človeka: od izkušnje grešnosti, prek spreobrnjenja, ki ga spodbuja delovanje Božje milosti, do tolažbe v objemu usmiljenega Očeta in vstalega Sina.

Založba Družina, 2023
Mehka vezava, 288 strani
Mere: 14,0 x 21,0 cm
ISBN: 9789610410072

 

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.