Zaroletano

Sara Fabjan

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Pesniška zbirka zaroletano je knjižni prvenec Sare Fabjan. Ko jo odroletamo, se nam odpre pogled na pretežno urbano poezijo, ki tematizira življenje človeka v mestu, pa tudi mesta v človeku.
Nesmiselnost birokratskih služb, potrošništvo, stanovanjska problematika in druge luknje v roletah sodobnega časa so obravnavani v iskrivih in pogosto (samo)ironičnih verzih, ki se plastijo okrog sanjskih, nostalgičnih, pa tudi čisto drobnih vsakodnevnih trenutkov.

S tem se vzdušje zbirke vedno bolj zliva z občutki samotnosti in absurdnosti človekovega početja in obstoja.

Kljub močni družbenokritični noti pa je v ospredju ves čas premišljujoča in motreča pesniška govorka, ki dogajanje spretno in nevsiljivo komentira ter ga doživlja skupaj z bralko, kot da sta tisti zaupni blokovski sosedi, ki si med seboj posojata sladkor in polnilce za telefon.

Sara Fabjan (1992) poskuša loviti ravnotežje med znanostjo in literaturo, saj je magistrica kognitivne znanosti in doktorska študentka psihologije. Že dolgo piše poezijo in jo redno objavlja v različnih literarnih revijah. Nekaj let je bila članica uredništva literarne revije Novi zvon (kasneje preimenovan v Nebulae). Zaroletano je njen pesniški prvenec.

Založba LUD Literatura, 2023
Mehka vezava, 60 strani
Mere: 14,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789617165364

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.