Dve komediji in pekrska gledališka zgodba

Tone Partljič

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Dve komediji in pekrska gledališka zgodba Toneta Partljiča je nekakšna knjižna dvoživka. V prvem delu vsebuje dramski besedili dveh Partljičevih komedij, ki sta postavljeni v okolje doma za ostarele – komediji Čaj za dve in Poroka čistilke Marije. V drugem delu knjige pa je prikazana Partljičeva gledališka pot v Pekrah.

V ospredju »čaja« je zgodba o usodi dveh varovank v domu upokojencev, ki »čakata na smrt v čakalnici smrti«, vendar kljub temu iščeta možnosti za nova doživetja in spoznanja, celo nove ljubezni. Medtem pa komedija Poroka čistilke Marije prikazuje zgodbo čistilke v domu upokojencev, ki zbudi zanimanje pri enemu od varovancev, nekdanjemu gledališkemu inspicientu. Njuna ljubezenska zgodba nato doživi vrhunec z »domsko« poroko. Obe komediji tako na Partljičev svojevrsten humorni način prikazujeta življenje starostnikov, ki si kljub vsem težavam želijo, da bi bila jesen njihovega življenja srečna.

V drugem delu knjige je prikazana Partljičeva gledališka pot v Pekrah. Leta 2006 je namreč na pobudo Pekrčanov, ki so želeli ponovno oživiti nekdaj izjemno aktivno gledališko dejavnost v kraju, sprejel povabilo in pričel z režijo gledališki iger. In prav teh zadnjih sedemnajst let svoje »pekrske« avanture Partljič na zanimiv in slikovit način opisuje v pričujoči knjigi, ki je polna anekdot, humornih dogodivščin in za vsakega ljubitelja amaterskega gledališča neizbežnega vprašanja, v čem je pravzaprav razlika med amaterji in profesionalci?

Kulturni center Maribor, 2023
Mehka vezava, 244 strani
Mere: 21,0 x 15,0 cm
ISBN: 9789617206258
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.