Starši nove generacije

Robert Kržišnik, Marjeta Novak Kajzer

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Starševstvo verjetno še nikoli ni bilo tako zahtevno, kot je danes. Potrošništvo, svobodna izbira, internet in z njim interaktivnost so za današnje otroke kot zrak, ki ga dihajo. Zato ni čudno, da od staršev pričakujejo več kot katerakoli generacija v zgodovini: želijo, da jih jemljemo resno, spodbujamo njihovo edinstvenost in jih enakovredno vključujemo v večje družinske odločitve. Zato potrebujemo novi vzorec starševstva, ki ga šele odkrivamo in raziskujemo. Tudi s pomočjo knjige Starši nove generacije. Največja vrednost knjige pa je morda v tem, da se vsako poglavje zaključi s konkretnimi idejami in orodji, kako navdih iz knjige udejaniti v praksi: od primerov pisnih dogovorov z otroki, načrta skrbi zase (= preutrujenega starša) do napotkov za redne družinske sestanke, na katerih prevetrujemo svoje sobivanje.

Praktični priročnik ponuja:
• preskušena načela za soustvarjalno družinsko življenje,
• iskrene zgodbe iz slovenske družine,
• ideje za prenos v prakso: aktivnosti, ki jih lahko počnemo bodisi sami, s partnerjem ali skupaj z otroki.

Knjiga Starši nove generacije za vas je zanimiva, če:
• neizmerno ljubite svoje otroke, vendar nočete biti njihovi sluge,
• si želite z otroki sodelovati, ne pa se vojskovati,
• želite podpreti otroke v smeri samostojnega, odgovornega ter smisla in radosti polnega življenja.

Knjiga za vas ni zanimiva, če:
• vas zanima predvsem vzgojiti pridne, ubogljive in nemoteče otroke.

V knjigi je veliko praktičnih orodij, ki jih sicer poznamo iz organizacijskega življenja (ustvarjanje vizije, družinskih vrednot, redno sestankovanje, zamislek nad lastno kulturno in generacijsko pogojenostjo, načela reševanja sporov in raziskovanja neizkoriščenih osebnih in družinskih potencialov ...), knjigo - poleg žensk, tipičnih bralk tovrstnega čtiva - zelo radi vzamejo v roke tudi očetje.

Založba Humus, 2010
Mehka vezava, 176 strani
Mere: 17 x 23,5 cm
ISBN: 978-961-9294-20-8

 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ne spreglejte

Knjiga najlepših imen za novorojenčka

V mesecih pričakovanja gotovo mnogo premišljujete o tem, kakšno ime izbrati otroku. V knjigi "Najlepša imena" največji slovenski strokovnjak na tem področju Janez Keber razloži izvor in pomen več kot 650 imen. V knjigi so zbrana tako stara slovenska imena kot imena, ki so v modnem trendu, nazoren prikaz numerološkega izračuna, zakonske omejitve pri izbiri imena... Več kot zanimivo branje za vse bodoče starše!

v košarico
Cena: 12,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Lovely Pregnancy 3, glasbeni CD

Sproščujoča in pomirjajoča glasba Raimonda Lapa je namenjena sproščanju nosečnice, prilagojena pa je tudi otroku v materinem telesu.

v košarico
Namesto: 16,80 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.