Življenje in delo Angele Boškin, prve šolane medicinske sestre na Slovenskem

Andreja Korenčan

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Knjiga osvetljuje življenje in delo Angele Boškin, rojene leta 1885 v Pevmi pri Gorici, ki je s svojim strokovnim znanjem, spretnostjo in osebnostnimi lastnostmi pomembno prispevala k razvoju javnega zdravstva na Slovenskem. Življenjska pot Angele Boškin jo je iz rodne Pevme vodila na Dunaj, kjer je najprej pomagala starejšemu bratu, ki je bil trgovec. Leta 1912 se je odločila za poklic medicinske sestre in leta 1918 diplomirala za »skrbstveno« - patronažno sestro. Z zadnjim transportom Slovencev in Hrvatov, ki so selili iz Avstrije, je prišla v novo državo Jugoslavijo. Delovala je na različnih krajih, na Jesenicah, v Kranju, Trbovljah, Škofji Loki, Ljubljani, kjer se je vedno spoprijemala s socialno ogroženimi situacijami, z izredno revščino in zaostalostjo. S svojim strokovnim znanjem, spretnostjo in osebnostnimi lastnostmi je pomembno prispevala k razvoju javnega zdravstva na Slovenskem.

Založba: Goriška Mohorjeva družba, 2009
Mehka vezava, 79 strani
Mere: 15 x 21 cm
ISBN: 978-88-87407-99-0
 

 

v košarico
Namesto: 8,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Ne spreglejte

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2018, 2019 in 2020.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2018, 2019 in 2020.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.