Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Horoskop - lev (23. julij - 23. avgust)

OTROK LEV

Glasen in zahteven
Kaj boste odgovorili, če vas bodo vprašali, ali je vaš dojenček »priden«? Seveda je priden, čudovit je, ljubek, sončen, zdrav, ampak ne, to prav gotovo ni tih in zaspan, nezahteven dojenček, kakršnemu ponavadi rečejo »priden«. Vaš dojenček vse zahteva glasno in takoj, pa če je lačen, če je zaspan, če bi rad družbo ali če ga je treba preobleči. Takšni so pač mali levi. Vedno glasni, opazni in v ospredju. Starši ob njih nimajo prav veliko počitka. Pravzaprav- ob levčku nima nihče počitka. Zato pa tedaj, ko je vse v redu, ni dojenčka in malčka, ki bi bil bolj sončen, prijeten in zabaven mali družabnik. Levčki so običajno tudi zelo gibalno spretni. Prvi se prekobalijo na trebušček, neumorno vstajajo in - padajo. Pogosto ne boste vedeli, ali bi občudovali otrokovo vztrajnost, saj ni lahko opazovati malčka, ki se je že nič kolikokrat udaril, ali bi ga prestavili nekam, kjer bi bil prisiljen početi kaj drugega. Pogum in vztrajnost sta lastnosti, ki ju levi ohranijo vse življenje.

Sončen in bister
Levi so sončne osebnosti. Res je, da se razjezijo hitro in zelo glasno, toda njihova jeza nikoli ne traja dolgo in ni zamerljive vrste. Ko izkričijo, kar jim ni prav, na dogodek pozabijo. In ko smo že pri kričanju in cepetanju - le malo nebesnih znamenj ima toliko napadov trme, kot jih imajo levčki. Začnejo se že pri enem letu, končajo pa se... pravzaprav nikoli, še v odrasli dobi ne. Kljub temu pa levčke okolica ljubi in občuduje, saj imajo levi zelo široko srce. Pripravljeni so sprejeti vsakogar, od šibkih do močnih. Ne marajo le zahrbtnežev in potuhnjencev, saj sta za leve ti dve lastnosti znak največje strahopetnosti. Levi so tudi zelo bistri. To boste opazili že pri majhnem otroku. Najprej verjetno po njegovem smislu za humor, ki ga pokažejo že malčki. Opazili boste verjetno tudi otrokovo potrebo, da je ves čas v središču pozornosti. Male leve je sicer dobro naučiti, da čisto ves čas ne morejo biti glavni. Recimo, o tem, kdaj se gre v posteljo, prav gotovo ne odloča otrok, temveč starša... Naučiti se morajo tudi, da ne morejo vedno zahtevati od vrstnikov, da se jim le podrejajo. Sicer pa ima lev zelo močan občutek za pravičnost, zaradi česar ga vrstniki cenijo. V odnosih z vrstniki zna včasih celo odnehati, če začuti, da je šel predaleč.

Levček med vrstniki
Vrstniki bodo malemu levčku rade volje prepustili mesto, ki si ga želi, saj je naravni vodja skupine. Toda vodstva si ne pribori le s glasnostjo, temveč tudi s pogumom, bistrostjo in z zmožnostjo, da v svojo skupino sprejeme prav vsakogar (ki mu priznava vodstvo). V družini levček kaže enake težnje - da bi bil edini in nesporni vladar - vendar tega pač ne moremo dopustiti. Sicer pa malemu levčku le koristi, če se mora podrejati skupnim interesom, kajti sicer njegova majhna, toda močna osebnost rada, preraste v velikega egoista. Če mali levček ne more vladati nad staršema, bo poskusil z bratci ali sestrami. Zato je dobro, da ste pozorni na odnose med otroki in jih uravnavate tako, da bo dobro za vse. Malemu levčku je pogosto tudi potrebno pomagati, da si pridobi pravega prijatelja. Ker je glasen in pogumen, ga sicer vedno obkroža gruča manj pogumnih posnemovalcev, toda med njimi ni nujno nekdo, ki bo levčku nudil toplino in zanesljivost osebe, ki ga ima zares rada in ga ne ceni zgolj zaradi koristi. In kaj se zgodi, če levček sreča v skupini še enega levčka? Po kratkem spopadu bosta oblikovala vsak svojo skupino, sporom pa se bosta poslej oba izogibala.

Levček v šoli
V šoli gre malim levom praviloma zelo dobro. Takoj se znajo postaviti v ospredje in tam želijo tudi ostati. Ker ne prenesejo, da bi bil kdo boljši od njih, se pri šolskem delu potrudijo - ampak ne preveč, le toliko, kot jim omogočata dober spomin in izredna bistrost. Ostalo skušajo nadoknaditi z glasnostjo. Lahko pa postanejo pri tem tudi neprijetni, še zlasti, če niso zmožni upoštevati potreb sošolcev, če ne znajo tu in tam tudi popustiti v svojih zahtevah in če niso zmožni sodelovanja v skupini. Prav mogoče je tudi, da postanejo zaradi svoje neprestane glasnosti in potrebe po občudovanju neprijetni tudi učiteljem, saj levčki celo učitelju neradi prepustijo vodilno vlogo v razredu. Za male levčke je koristno, če imajo možnost svojo potrebo po zmagovanju izživeti v športu, po možnosti v skupinskih igrah, kjer je tekmovalnost zaželena lastnost. Koristi jim tudi zato, ker se pri športu učijo, kako preživeti poraz in pri tem ohraniti nasmeh na obrazu. Levčki namreč ne znajo izgubljati. Ko so dovolj veliki, da razumejo, da ni primerno prevrniti igralno ploščo, ker izgubljajo, se skušajo ob vsakem porazu povsem umakniti iz igre, to pa ni dobro. Enako poskušajo tudi v šoli - če ne dosežejo uspeha hitro in če priznanje - po njihovem mnenju - ni dovolj veliko, se bodo v prihodnje skušali delu izogniti, starše pa prepričati, da bi bilo pametneje, če bi se učili česa drugega. Dobro je, če jim pomagamo doseči vztrajnost in vzdržljivost, lastnosti, brez katerih ni resničnega in trajnega uspeha.

MAMA LEV

Mamica lev je nekaj posebnega, ker je po svojem nebesnem znaku globoko povezana z mogočnimi silami stvaritve. Nosečnost in rojevanje, ustvarjanje novega življenja, to sta njena elementa v katerih se počuti kot doma. Marsikatera mamica lev pove, da jo je materinstvo pomembno izpolnilo. Kot mamica je zelo odkrita, zelo glasna, pogumna in ponosna. Ceni svojo vlogo matere in ženske, zelo pa ceni tudi svoje otroke. Enako pričakuje od vseh drugih, zato pogosto pride do nesporazuma z otrokovimi varuškami, vzgojiteljicami in učitelji. Spoštuje novo življenje. Svojega materinstva se neskončno veseli. Če bi bilo mogoče, bi imela veliko otrok. Svoje otroke ceni in jih kuje v nebo - kar si vsi otroci tudi zaslužijo. Kljub temu pa ji včasih ne bi škodilo nekaj samokritičnosti. Je neizmerno skrbna in požrtvovalna, pa ne le za korist svojih otrok, temveč tudi drugih. Presenetilo pa vas bo, da je v odnosu do otrok tudi zelo prizanesljiva, tudi kadar jim gre vse narobe, celo po njihovi krivdi. Morda je to tako, ker ima zelo veliko srce in ker zna preskočiti drobne napake drugih.

OČE LEV

Očka lev je eden tistih moških, za katere vsi menijo, da so preveč zaverovani vase in v svojo službo, da bi bili kdaj oče. V resnici pa tedaj, ko lev postane oče, z veseljem in ponosom sprejme tudi to vlogo in jo odlično opravlja. Lev ima namreč zelo široko srce. Zmore več ljubezni kot marsikatero drugo znamenje. S svojimi otroki se najbolje razume, dokler so še majhni in še ne uveljavljajo svoje volje proti njegovi. Je pač tudi nekoliko samoljuben in za svoje očetovske napore hoče prejeti ustrezno spoštovanje in priznanje... Očka lev meni, da mora vedno odločati o vsem tudi v zvezi z že napol odraslimi otroki, zato ob odraščanju prihaja do silovitih sporov, ki pa so bolj glasni kot nevarni. Tedaj očka lev pokaže drugo plat - zna biti tudi strog. Jasno in odkrito postavi pravila in potem pričakuje, da se bodo otroci po njih ravnali. In če se ne… zarjove! Kadar pa pride do večjih težav, se zelo izkaže, ne glede na vse pretekle spore. S težavo se odločno spoprime, jo razčleni in nato odločno loti reševanja. To je očka z velikim srcem, očka, na katerega se lahko zaneseš.

  • 01.04.14@09:29:53
    sama sem lev in moj sinek je tudi levček ;)
  • 03.06.12@12:18:24
    pozdravljeni!doma imam 10-letnega škorpijona in 10 mesecnega leva..torej eno samo nasprotje!ta nas mali levcek je res pravi lev!!glasen,zahteven in prav vsi skupaj ga ne dohajamo!:)
    tiana
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.