Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Horoskop - strelec (22. november - 21. december)

OTROK STRELEC

Energija in polet
Nič ni bolj ljubkega od živahnega in vedno veselega strelčka. Oči mu kar švigajo po prostoru, ko išče, kaj bi še lahko storil, kam bi še splezal, kaj bi še raziskal, katero igračo bi si vzel... Že kot novorojenčku mu nikoli ni dosti mamine in očkove pozornosti. Najbolj srečen je, kadar se mamica sklanja nadenj in se z njim pogovarja, ali kadar mu očka popiha v podplatek. Ampak kmalu boste opazili še eno lastnost - vsega se zelo hitro naveliča. Pri ničemer ne vztraja dlje časa. Za novorojenčka in dojenčka je to normalno, saj še nista zmožna dolgotrajne koncentracije - ne zdržita več kot nekaj minut, ampak pri malo večjem otroku pa postaja njegova nenasitna lakota po vedno novem moteča, zato ker le malo katero svojo zamisel uresniči. Ima veliko volje in poleta, potem pa mu obojega zmanjka, ko bi moral le še vztrajati, pa bi dosegel uspeh. Zato je pomembno, da malčka naučite, kako dosegati manjše cilje in kako se pride do velikega cilja postopno, po stopnicah, ki so vsaka zase že velik dosežek.

Ljubitelj narave in živali
Mali strelec je najraje zunaj, na prostem ali pa vsaj v velikih prostorih. Samo tam se počuti svobodnega. Mora teči po travi, splezati na drevo, skočiti čez lužo, se zakotaliti po hribu navzdol. Obleka ga ovira. Najraje bi bil kar gol, pa naj si ljudje mislijo, kar hočejo! Je pravi otrok narave, ki težko ostane čist vsaj pet minut. Gumbe ima vedno potrgane, vezalke pa razvezane. Ljubi tudi živali, velike in male. Prinaša vam deževnike in pajke, prosi za muco in želvo, poboža vsakega psa, vam pa se pri tem početju ježi koža. Vendar je mali strelec le redko v nevarnosti. Zdi se, da živali čutijo njegovo naklonjenost in če res postane nadležen, se mu raje umaknejo, kot da bi ga napadle. Pravzaprav ste v največji nevarnosti zaradi živali vi sami - mali strelec vas bo tako vroče prepričeval, da hoče svojo živalco, da mu boste končno popustili. Ampak nemiren kot je, sam zanjo ne bo dolgo skrbel. Nasvet: laže si je za sprehod sposoditi sosedovega psa, kot kupiti svojega, ki se ga otrok naveliča. Laže je obiskovati in ljubkovati psa v zavetišču, kot ga odpeljati domov, potem pa...

Strelec malček
Strelci so otroci, ki se kar naprej smejijo, klepetajo in veselo kričijo. Zdi se, da nikoli niso tiho. Ampak imajo tudi drugo plat medalje - ko so še malčki, imajo veliko besnih izpadov, ki starše spravljajo ob pamet. Ampak ko se jim otrok spet nasmehne, njegov sončni smehljaj odpihne vse oblake. Malega strelca res ni težko vzljubiti. Vedno je poln pozitivne energije, ki se je nalezejo vsi v okolici. Z njim ni težko niti v vrtcu, čeprav je glasen in zahteva zase veliko pozornosti. Je utrudljiv, a njegov lahkoten in prijeten značaj zabriše vse težave. Včasih se zdi, da mali strelci sploh ne poznajo strahu: visoko se zanihajo na gugalnici, visoko splezajo na drevo, hitro se vrtijo na vrtiljaku. Tako je zato, ker strelci ljubijo razburjenje in hojo po robu. Bodite pozorni na njihovo početje, saj mali strelci marsikdaj napačno ocenijo, kaj zmorejo in kaj je zanje prenevarno. Ko pa pridobijo nekaj izkušenj, je z njimi veliko laže.

Strelec med vrstniki
Strelci so v igri med vrstniki kot riba v vodi. Zanje je vse življenje tako ali tako ena sama velika igra. Menijo, da prav ničesar ne bi smeli jemati preveč resno - kljub temu pa so zelo tekmovalni. Strašansko radi zmagujejo. Radi so »glavni« med vrstniki, ki jim to mesto prepuščajo že zaradi njihovega poguma. Ampak vrstniki jih imajo radi še zaradi ene lastnosti - ker jim ni težko deliti svojih igračk. Že po naravi so zelo velikodušni, pa tudi nekoliko neskrbni, ko je treba poskrbeti za svojo lastnino. Zemeljske stvari jih vežejo manj kot druga nebesna znamenja. So pač mnenja, da je vsako stvar, ki se razbije ali izgubi, mogoče nadomestiti, dobiti novo in še boljšo. Otroci so radi v družbi strelcev tudi zato, ker je z njimi vedno zabavno. Včasih pa tudi naporno. Strelci namreč pozabijo na čas, tako zelo se poglobijo v igro. Ne znajo odnehati. 

Strelec v šoli
Mali strelci se hitro in z lahkoto učijo, zato jim učenje v šoli ne povzroča težav. Veseli in dobrovoljni, odprti in pogumni, imajo vedno veliko prijateljev v šoli, pa tudi učitelji jih imajo radi, čeprav so pogosto preveč glasni in nemirni. Zdi se, da bi bili lahko odlični učenci, pa niso. V šoli ne napredujejo dobro, ker jim za poglobljeno delo manjka koncentracije in vztrajnosti. Učitelji pogosto pripomnijo, da bi otrok lahko dosegel še veliko več, glede na svoje sposobnosti. Seveda bi lahko, pa kaj, ko je snov za strelca hitro preveč dolgočasna, da bi se jo splačalo učiti. Vedno obstaja nekaj, kar obljublja več zabave! Zato je za strelca koristno, če ga nekoliko spodbujate in spremljate pri šolskemu delu, saj bi bilo škoda, da bi dosegel manj, kot lahko. Za povrh se strelci ne počutijo prav dobro v šoli zato, ker jih prisili v bivanje v zaprtih prostorih, oni pa so otroci narave in bi bili najbolj srečni zunaj.

MAMA STRELEC

Mamica strelec je optimistična in odprta osebnost. Verjame, da je rojena pod srečno zvezdo. In res - prav njej se rodijo čudoviti otročički, o tem je globoko prepričana. Vzgaja jih z veseljem, lahkotno in veselo. Zanjo je imeti otroka predvsem čudovita pustolovščina, ki jo veseli z vsemi izzivi vred. Celo tedaj, kadar bi kakšna druga mamica rekla, da ima vsega dovolj, se strelka le smeji; češ, takšni so vsi zdravi otroci. Njena vzgoja je kot sončen dan - vse je odkrito, razumljivo in prijateljsko. Celo napade trme svojega otroka zna razorožiti z lahkotnim pristopom in ljubeznivostjo. Kadar pa ji napada trme ne uspe odvrniti, ga premaga s humorjem. Njena igriva narava si pač želi, da bi bilo življenje zabavno in lepo in če takšno ni - ga takega pač naredi. Zdi se, da ji nikoli ne zmanjka zamisli, kaj bi družina še lahko počela, da bi jim bilo lepo. Nekoliko težko sprejme le dejstvo, da otroci odraščajo in da zapuščajo gnezdo. Zato je modro, če se na novo življenjsko obdobje pripravi pravočasno.

OČE STRELEC

Očka strelec je zelo ponosen očka. Dojenčka se razveseli in če bi bilo po njegovo, bi imel otrok polno hišo. Seveda pa bi zanje potem morala skrbeti njihova mati, on pa bi zanje skrbel – in to zelo dobro – tedaj, kadar bi imel čas. Vsakdanja dolgočasna opravila z otroki, kot je nakupovanje hrane, nakup in čiščenje otroških oblačil in menjavanje pleničk, bi najraje prepustil kakšni skrbni varuški. Na svoje otroke je neizmerno ponosen. Zdijo se mu pametni, lepi, ljubki, zabavni. Še posebno občuduje hčerke. Nosi jih po rokah. S sinom pa se rad igra drugače, najraje v naravi, ki jo obožuje. Želi mu pokazati vse, kar zna. Svoje otroke zna navdušiti za igre na prostem in za intelektualno delo. Včasih pa se zdi, da je kot otrok med otroki. Recimo, kadar med vsemi najbolj navija, da bi si družina omislila psa, češ, da ga hočejo otroci, a v resnici je očka tisti, ki bi rad imel psa. Toda teh drobnih napak mu ni težko spregledati, ko pa je njegova ljubezen do otrok resnična in pristna. Pa tudi zato, ker je srce družine.

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.