Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Povešene prsi po dojenju

Vprašanje: Imam sedemmesečno hčer. Dojena je bila dobre štiri mesece, ker pa je bilo mleka premalo, sem začela dodajati. Sedaj ne dojim že več kot dva meseca. Moj problem je, da moje prsi niso več takšne, kot so bile pred nosečnostjo. Sedaj so mehke in povešene. S čim naj to popravim naravno, brez kakšne operacije? Že pred možem me je sram, ko me vidi. Najbolj pa me prizadene to, ko na TV vidi kakšno lepotico in reče: "Poglej, kakšne lepe prsi ima!" Jaz mu odvrnem: "Vem, kaj mi hočeš povedati. Saj bo bolje, počakaj, da hormoni naredijo svoje!" On pa nesramno odvrne: "Kar tolaži se!" Naj povem še to, da je hči prvorojenka, da sem menstruacijo že dobila in da traja 8 dni. 

Vsi se spreminjamo
Ko boste naslednjič skupaj z možem gledali televizijo, bodite pozorni na vse postavne, mišičaste mladeniče in glasno komentirajte njihov širok hrbet, ozek pas in trde trebušne mišice. Zagotovo tudi moževo telo ni več takšno, kot je bilo, ko sta se spoznala. In na kaj se on lahko izgovarja? Vi pa ste nosili v svojem telesu živo bitje, ga rodili in ga dobre štiri mesece hranili na svojih prsih!

Čez šest mesecev
Resda vaše telo ne bo nikoli več popolnoma tako, kot je bilo prej, toda po kakih šestih mesecih po odstavitvi se bodo vaše prsi povrnile v približno enako velikost in obliko, kakšna kapljica mleka pa bo v dojkah še dobro leto po tem. Spremembe prsi ni toliko povzročilo dojenje, pač pa nosečnost sama in v tem obdobju novo nastajajoče žleze. Oblika prsi, čvrstost in povešenost je v veliki meri odvisna tudi od dednosti, spreminja pa se seveda, kakor drugi deli telesa, tudi s starostjo.

Telovadba in dobra drža
Malce vam lahko pomaga telovadba in dobra drža, za večje popravke pa bi morali k lepotnemu kirurgu. Če bi se odločali za tak drastičen korak, pa nameravate imeti po tem še kakšnega otroka, boste morali najti kirurga, ki bo znal opraviti poseg tako, da ne bo prerezal mlečnih vodov in bodo dojke še vedno lahko izvajale nalogo, za katero so bile ustvarjene na prvem mestu - hranjenje in tolažbo dojenčka.

Ksenija Šoster Olmer, svetovalka za dojenje pri La Leche League International
 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.