Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Dojenčkov razvoj: 8. mesec

Vsak otrok pri spanju, hranjenju, telesnem razvoju in učenju novih spretnosti sledi lastnemu urniku razvoja - toda obstajajo tudi skupni okvirji, skupni urniki razvoja, ki mu z zamikom nekaj mesecev navzgor ali navzdol sledi večina otrok.

Hrana
Ponudite mu skodelico za malčke, takšno, z nastavkom za pitje in z utežjo na dnu, da se skodelica ne prevrača. Z njo bo pričel že kmalu dobro piti. Vse manj bo polival, tudi kadar pije iz kozarca. Otroku ponudimo košček hrane (kruh, piškot, jabolko).

Spanje
Dojenček naj bi že prespal vso noč brez prebujanja. (Po izkušnjah staršev pa vso noč spijo le redki otroci te starosti). Dojenček naj bi se do tega meseca že naučil, kako sam zaspi v svoji posteljici. To pomeni, da ne zaspi v naročju, s pomočjo dojenja ali nošenja. Dovolj naj bo, če ste tiho prisotni v sobi. Izkušnje kažejo, da je za toliko stare dojenčke težavno večerno umirjanje, zaradi česar pogosto zaspijo zelo pozno.

Telesni razvoj
Dojenček se je že zmožen obrniti tudi s trebuha na hrbet. Kadar želi doseči kakšen predmet, zmore spremeniti položaj telesa. Igračo prime s prsti in palcem. Zelo rad tolče z enim predmetom ob drugega. Še raje meče igrače in druge predmete na tla. 

Igra
Zelo rad se igra »ku-ku«.

Pripravila: Maja Črepinšek

Preberite si še

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.