Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Adventni čas na avstrijskem Koroškem

Obširne informacije z vsemi zanimovostmi o adventnih prireditvah in adventnih sejmih najdete tudi v zgibanki, ki je priložena novembrski reviji Moj malček.

Magični svet avstrijskega koroškega adventa

Številni božični sejmi s prijetnim vzdušjem vabijo z zvenečimi adventnimi koncerti, avtentičnimi izdelki domače obrti in živopisnimi božičnimi potrebščinami za dom. Pustite se začarati, odkrijte koroški advent in privoščite si nekaj predbožičnih prostih dni.

Svetlikajoči sneg se lesketa v adventnem morju luči, avtentične sejme v praznično okrašenih starih mestnih središčih, v hribih in ob najlepših jezerih združuje vonj božičnega kadila in pečenih jabolk v enkratno romantično simfonijo. Lepše se ljubitelji adventnih stojnic, dišečih piškotov in punča ne bi mogli izogniti predbožičnemu stresu.

Svet božičnih čudes
Medtem ko zasneženi Celovec hkrati zablesti s sezono kuhanega vina, pravljičnim okoljem in najlepšim božičnim sejmom v regiji Alpe-Jadran, se Vrbski advent pokaže kot prostor angelsko dobrega počutja in obalo Vrbskega jezera (Wörthersee) začara z zvezdami, nebeškim zadovoljstvom in zemeljskimi užitki. Beljak /Villach  je v adventnem času mesto v lučkah, polno čarobnosti, družabnosti in presenečenj. Koncerti, različne atrakcije za velike in male, utripajoče ulice starega mesta in ljubek adventni sejem naredijo božično čarovnijo popolno. Tiste, ki raje uživajo v miru in spokoju, pa vabimo v avtentično vaško okolje ob jezeru na spokojni advent na promenadi v Porečah (Pörtschach).

kopija_od_09_adventalterplatz_helge_bauer.JPG
Foto: arhiv Tourismus Region Klagenfurt / Helge Bauer

Spokojnost v božičnem času
Kot adventno doživetje posebne vrste se prvič predstavlja tematska adventna pot Katschberg s postajami v obnovljenih senikih z božičem v središču pozornosti. Na zimskem sprehodu daleč od kiča in komercialnega vrveža se boste lahko ob vsaki od ljubko oblikovanih postaj posvetili kakšni drugi božični temi.

Adventni koledar:

Božični sejem v Celovcu/Klagenfurt 18. 11.–24. 12. od 9. do 20. ure
Povorka parkljev v Celovcu/ Klagenfurt 25. 11. ob 19. uri
Beljaški adventni sejem/Villach 17. 11.–24. 12.  od 10. do 20. ure (petek in sobota od 9. do 20. ure)

Povorka peht v središču Beljaka 1.12. ob 18.30

Advent ob Vrbskem jezeru/Wörthersee:
Vrba/Velden 24. 11.–23. 12. (ob petkih od 15. do 20. ure, ob sobotah in nedeljah od 13. do 20. ure)
Stolp Pyramidenkogel – advent ob vznožju stolpa 24.11.-23.12. (ob petkih od 14. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah od 11. do 19. ure)

Adventna pot Katschberg 29. 11.–25. 12. (vsako sredo, petek, soboto in nedeljo od 14. do 20.30)
Spokojni advent v Porečah / Pörtschach 24.11.-23.12. (petek od 15. do 19. ure, sobota in nedelja od 13. do 19. ure)
Bad Kleinkirchheim - advent v alpskih termah (otvoritev 2.1. ob 16. uri, nato vsak petek in soboto od 16. do 20. ure)

mal_11_17_za_net.jpg

O
bširne informacije z vsemi zanimovostmi o adventnih prireditvah in adventnih sejmih najdete v zgibanki, ki je priložena novembrski reviji Moj malček.

Zgibanko lahko naložite tudi kot pdf datoteko spodaj. 

Več informacij na www.advent.koroska.info

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.