Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Obporodne stiske

Knjiga dr. Zalke Drglin Zima v srcu govori o depresiji in tesnobi, ki lahko zasenčita radost materinstva.

Prepoznati in pomagati
Zima v srcu je prvi priročnik v slovenskem jeziku, ki se posveča duševnim stiskam v nosečnosti in med zgodnjim materinstvom. Je pravi kažipot skozi obporodne stiske.

V priročniku  avtorica predstavlja obporodne stiske: duševne težave v nosečnosti in najpogostejše duševne težave po porodu, kot so poporodna otožnost, depresija in tesnoba, postravmatski stresni sindrom in psihoza.

Obširno poglavje je namenjeno ženskam, ki trpijo zaradi obporodne stiske, s praktičnimi nasveti, kako hoditi po poti okrevanja, kaj storiti, da bi preprečili ali ublažili stiske, kako skrbeti zase in se dobro odločati pri iskanju pomoči, podpore in zdravljenja.

Naslednja poglavja so namenjena parterjem, starejšim otrokom, družini in prijateljem ter zdravstvenim strokovnjakom, skratka vsem tistim, ki prihajajo v stik z ženskami v obporodnih stiskah.

Pomemben dodatek je "Kažipot pomoči", ki predstavlja nastajajočo mrežo pomoči v Sloveniji in konkretne vire z naslovi in s telefonskimi številkami.

Celoten priročnik lahko preberete tukaj ali s klikom na spodnjo datoteko ali na spletni strani Inštituta za varovanje zdravja.
 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.