Kje se skriva Lucijan?

Iva Rezinović Haydon

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Tudi kadar se zdi, da ga nikjer ni, je povsod in v vsem okrog nas. Ne moremo ga videti, lahko pa ga začutimo. Morda je v dežju, morda je v glasbi, morda pluje po morju z našimi bližnjimi, ki jih ni več med nami, a so za vedno v nas. Slikanica Kje se skriva Lucijan? je bila izbrana za eno najlepše oblikovanih hrvaških knjig v letu 2022.

"Ulegel se je na mehek oblak, si pod glavo namestil oblaček in se pokril z nežnim vetrcem. Čaka, da bova zaspali in se bo lahko ugnezdil pod moje srce. Tam je najbolj na varnem. Tako je vedno ob meni."
Ivo Bezinović-Haydon je ganila travmatična smrt otroka znanke. Napisala je besedilo, v katerem skuša najti odgovor na vprašanje, kako razmišljati o življenju po smrti. Ob izgubi bližnjega odrasli težko najdejo kakršno koli uteho ali upanje, še težje pa je potolažiti otroke, ki ne morejo razumeti, kaj se je zgodilo njihovemu prijatelju, bratu ali sestri.

Tema je težka in boleča, a hkrati zelo pomembna, saj je smrt sestavni del življenja in se ji ne moremo izogniti. Otroci postavljajo veliko vprašanj, na katera morda ne znamo vedno odgovoriti. Slikanica, ki temo obravnava na prijazen in rahločuten način, je odlično izhodišče za razmislek in pogovor doma ali v šoli.

Besedilo slikanice je kratko, a ima neverjetno moč: pogovor med deklico in njeno mamo nas odene v toplo misel, da so naši bližnji, ki jih fizično ni več, vedno prisotni v nas samih, in čeprav jih ne moremo videti, jih lahko čutimo.

Nagrajena ilustratorka Hana Tintor, ki je z Ivo Bezinović-Haydon ustvarila slikanico Moja babica ne ve, kdo sem, je besedilo nadgradila z lastno interpretacijo zgodbe. Ilustracije v njenem prepoznavnem slogu so prežete s toplino in nosijo močan pripovedni element, ki pušča prostor za razmislek in domišljijo.

KUD Sodobnost International, 2023
Trda vezava, 32 strani
Mere: 25,5 x 20,5 cm
ISBN: 9789617132656

 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Prinašalka zgodb

Knjiga je nerabljena! 3 zgodbe o sreči, miru in modrosti. 

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.