Jakob dobi sestrico

Nina Novak Kerbler, ilustracije Mojca Fo

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Družina je ena največjih vrednot. Jakob in Matej se skoraj vsak dan skupaj igrata na igrišču. Neke sobote pa Jakoba ob dogovorjenem času ni. Ko se prijatelja po nekaj dneh končno spet srečata, ima Jakob presenetljivo novico: dobil je petletno sestrico Tino.
Knjiga je namenjena predšolskim otrokom in šolarjem prve triade, njihovim staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Otroci se lahko iz dogodivščin glavnih junakov naučijo sprejemati medsebojno različnost, za odrasle pa je knjiga odličen pripomoček in iztočnica za pogovor z otroki o pomembni družbeni danosti, s katero se tudi otrok prej ko slej sreča, o posvojitvi otrok.
Zgodba skozi oči otroka in z vprašanji, ki si jih postavljajo najmlajši, obravnava problematiko integracije posvojenega otroka v družino in družbo. Posvojitev iz tujine predstavlja kot eno od možnosti za povečanje družine: sestrica glavnega junaka ne pride iz porodnišnice, ampak iz sirotišnice. Mladi bralci ob prebiranju knjige spoznajo, zakaj nekateri otroci živijo v sirotišnici, kakšno je življenje tam, kaj pomeni, da jih posvojitelji posvojijo, in da je družina pomembna vrednota.
Knjiga Jakob dobi sestrico je druga iz zbirke Prijazna družba. Zbirka obravnava družbene pojave, s katerimi se otroci srečujejo med sobivanjem z drugimi ljudmi: priseljevanje tujcev in njihova integracija (Moj prijatelj je drugačen, 2016), posvojitve otrok ter njihova integracija v družini in družbi (Jakob dobi sestrico, 2017), žalost ob poginu hišnega ljubljenčka (Zbogom, prijatelj moj, jesen 2017) ipd.
Z razvijanjem strpnosti se mladi bralci naučijo, da razlike niso ovira za prijateljstvo, temveč nas lahko bogatijo.

Avtorica dr. Nina Novak Kerbler je izbrane družbenokritične teme predstavila skozi oči otrok, kar omogoča, da se mladi bralci z glavnimi junaki poistovetijo in tudi sami začutijo njihovo žalost, nemoč, slabo vest, radovednost, pogum itd. Z vživljanjem v čustveni svet vrstnikov se otroci naučijo izražati čustva in sočutje do drugih. Knjige je s toplimi ilustracijami opremila Mojca Sekulič Fo.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2017
Trda vezava, 36 strani
Mere: 23,5 x 16,5 cm
ISBN: 978-961-278-310-5


 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Snežna kraljica, CD za otroke

Čudovita pravljica H. C. Andersena, ki jo pripovedujejo priznani slovenski dramski igralci.

v košarico
Cena: 6,00 €

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Knjiga najlepših imen za novorojenčka

V mesecih pričakovanja gotovo mnogo premišljujete o tem, kakšno ime izbrati otroku. V knjigi "Najlepša imena" največji slovenski strokovnjak na tem področju Janez Keber razloži izvor in pomen več kot 650 imen. V knjigi so zbrana tako stara slovenska imena kot imena, ki so v modnem trendu, nazoren prikaz numerološkega izračuna, zakonske omejitve pri izbiri imena... Več kot zanimivo branje za vse bodoče starše!

v košarico
Cena: 12,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Odejica Slonček

Mehka, topla, pralna odejica za dojenčka z ljubkim slončkom iz 100% poliestra meri 100 x 70 cm. Primerna je tudi za darilo ob rojstvu.

 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.